Startsida - Continental - Continental Sport Contact 2

Continental Sport Contact 2

 
Grepp på tort underlag 85%
 
Grepp på blött underlag 75%
 
Väghållning 76%
 
Hantering 72%
 
Slitage 61%
 
Komfort 66%
 
Skulle köpa igen 60%
x200 ContiSportContact2
Har du erfarenhet av Continental Sport Contact 2?
Recension
Uppgifter om bilen
Jag kör en:
Av modell:
Fyll i modell manuellt:
Däck dimension
/ R  
Körstil
jag har kört på
med följande körsätt
i ca mil.
Betygssättning
Sätt ett betyg i varje kategori. Ju högre betyg - desto nöjdare är du. Om ett betyg inte går att sätta (tex "Grepp på snö" på ett sommardäck) så sätter du "Inte applicerbart". Försök att vara så rättvis som möjligt i din bedömning!
Grepp på tort underlag
Grepp på blött underlag
Väghållning
Hantering
Slitage
Komfort
Skulle köpa igen
Grepp på Snö
Grepp på is
Din kommentar

Ny uträkning
Det finns obligatoriska fält som inte är ifyllda!
  

Recensioner

Sortera kommentarer på:
Betyg
Datum
Fick 93% av föraren till en Renault Megane Sports Tourer (205/50 R17 ) på en kombination av vägar i 30 mil.
Jag var mycket imponerad av dessa däck. De kom utrustade med bilen och har fortfarande 2 mm lagligt användbar slitbana, så detta blir den sista säsongen på dem. Jag bor i Alperna i Österrike så sommardäck används i mitten av april-oktober, och utsedda vinterdäck används hela vintern. Jag kör genom de snodda bergsvägarna med inget utrymme för fel, såväl som på långa höghastighetssträckor, så det finns inget alternativ att riskera däckgrepp vid något tillfälle. Till och med i kraftiga regnbyar stannar de här kontakterna. Jag har aldrig sett motstånd mot vattenplanning som dessa erbjuder. De "spårar" inte spår på vägen eller "rider upp" på ojämna underlag. Sidoväggarna är mycket mjuka och möjliggör en mjukare åktur. Invändningen är skarp och förutsägbar när man tänker på sidoväggens mjukhet. Jag tror att de mjuka sidoväggarna är en viktig bidragsgivare till det otroliga grepp som dessa däck har. Super heta motorvägar och trasig asfalt i Italien, ihållande toppfart på autobahn i Tyskland, nästan noll sikt regn på franska motorvägar och snäva hårnålsvängningar i de österrikiska alperna, dessa kontinentala har aldrig svikit mig. De höll till och med överraskande bra i smuts / gräs, om det betyder något. Under de förhållanden jag kör i kan en enda slirning av däcken i en nödmanöver bli katastrofal. När dessa kontinenter (sällan) skjuts förbi sina gränser, finns det inte mycket buller eller vibrationer, helt enkelt en progressiv och förutsägbar greppsvikt. Det finns ingen dramatisk av / på-känsla som kommer med billigare gummi. Detta innebär att föraren får en andra chans att "spara den" efter att greppet äventyras. Den enskilda detaljen är ett krav för mig. Slitbanelivet är en acceptabel svag punkt för mig. Dessa däck används endast 6 månader om året, så de "lagade ut" långt innan slitbanan slits ut. Vattenplaningsmotståndet har bibehållits trots slitbanan. Åldrade däck har bibehållit sitt grepp mycket bra. Det finns inga torra rötsprickor, flis, koppar, tårar eller bitar av gummi som lossnar. Tillverkningsdatum är 10 år sedan! Slitbanedjupet som nytt var 11 mm, medan de nyligen tillgängliga ersättningarna från Continental kommer med 9 mm, tror jag. Om Sportcontact2 fortfarande var tillgängliga skulle jag kunna gå för dem igen snarare än den nya Premiumcontact6.
Kommenterat den: 2020-05-08
Fick 84% av föraren till en Mazda MX5 (215/40 R16 W) på en kombination av vägar i 25000 livliga mil.
Mycket god. Köp igen.
Kommenterat den: 2020-02-16
Fick 84% av föraren till en Mazda MX5 (215/40 R16 W) på en kombination av vägar i 25000 livliga mil.
Mycket god. Köp igen.
Kommenterat den: 2020-02-16
Fick 83% av föraren till en Peugeot 106 gti (195/45 R15 V) på en kombination av vägar i 12000 livliga mil.
De har utmärkt grepp i det torra och de är mycket progressiva och kontrollerbara även vid gränsen. Till och med nu i slutet av sitt liv griper de väldigt bra för slitbanan de har kvar (på grund av en camberproblem är insidan nästan som en glatt men även med det är de progressiva) Våtgrepp är mycket bra för högpresterande däck. Buller och komfort Jag vet att det inte är bra men det är inte ett bekymmer för mig. Den enda nackdelen är att slitaget inte är så bra jämfört med andra däck, men greppet är utmärkt så det är logiskt.
Kommenterat den: 2020-07-11
Fick 87% av föraren till en Jaguar F Type (225/45 R17 ) på mestadels landsvägar i 7500 genomsnittliga mil.
Originalutrustning på min 2016 F-typ v6, 340 hk RWD-kupé. Drivs sommar och vinter i New York State men bara på torra vägar ... inget regn eller snökörning. Under 40F saktar jag ner lite men njuter ändå av åkturen, hanteringen och greppet. Ha 7,5 km på dem och slitage ser väldigt jämn ut med mycket återstående tredjup. Däcken är väldigt tysta, på sommaren kör jag med fönstren nere under 55 km / h där vindbrus blir stötande. Windows upp kan jag inte höra däcken på svart eller betong. Jag kommer inte att tveka att ersätta dessa med nya innehåll.
Kommenterat den: 2020-05-26
Fick 76% av föraren till en Mercedes Benz C180K Avantgarde (255/40 R17 W) på mestadels motorvägar i 9000 livliga mil.
Jag var tvungen att byta ut mina däck och fick dessa Conti SC2 på bakaxeln. Min Meredes är RWD-fordon och däcken är fantastiska. Torra eller våta förhållanden är lika. Den här veckan monterade jag mina vinterdäck på bilen och inspekterade slitaget på Continental-däcken och de var helt slitna till 2 mm. Jag körde cirka 16 km (10 km) med dem. Men jag måste säga att det här är ett av de bästa däcken för en säker körning under alla förhållanden. Aldrig haft några greppproblem även i kraftigt regn, ingen vattenfärgning eller någonsin någonsin. Dessa är dyra, men värda vartenda öre. Greetz från Nederländerna.
Kommenterat den: 2020-05-07
Fick 0% av föraren till en Nissan (225/45 R17 ) på en kombination av vägar i 70 mil i genomsnitt.
Dessa däck är de ursprungliga som medföljde bilen. De har varat 109 000 km och har fortfarande 4 mm slitbana och har vunnit helt jämnt, vilket är fantastiskt. Nissan Spec V kommer att testa alla däck, och ändå är greppet i både vått och torrt fantastiskt, även med minskning av slitbanan vid livets slut. Det enda symptomet på ålderdomen (2009-däcket) är lite vibrationer i hög hastighet (minimal) och kanske lite mer buller. De är ett solitt däck med en mycket fast körning och lätt vägbuller, typiskt för denna profil i W-hastighet. Kvaliteten på detta däck är en kredit för Continental och visar att du verkligen får vad du betalar för i ett premiumdäck. De bästa märkena jag har använt är Michelin och Continental. Om du köper däck, spendera så mycket du kan och få det bästa. Det kan rädda ditt liv eller någon annans.
Kommenterat den: 2020-10-07
Fick 63% av föraren till en Skoda Superb II combi 2.0 tdi cr (225/40 R18 ) på en kombination av vägar i 22000 genomsnittliga mil.
Däcken fungerar otroligt bra i både vått och torrt skick. Vägåterkopplingen är utmärkt hela tiden och i vått tillstånd gav mig alltid mycket självförtroende. Jag har nu kommit så långt att jag måste byta fram vid 22k med den bakre fortfarande på 5mm (men jag kommer att ersätta hela uppsättningen). Prestandan är konstant under hela däckets liv och även nu är fronten nere på 3 mm. Jag har fortfarande gott om feedback och även i det våta finns det inget problem alls. Huvudfrågan jag har är inte hur de slits (kan inte klaga på att ha täckt 22k från nytt) utan hur bullriga dessa däck är. Bullret är outhärdligt om du inte kör på en helt slät yta och det alltid har varit så här, spelar ingen roll hur gammalt däcket är. Jag har provat olika däcktryck utan att uppnå en anständig komfortnivå. Jag kommer nu att ersätta hela setet med Dunlop Sport Maxx RT2 i hopp om att uppnå en bättre körsträcka / gallon (jag tyckte att rullmotståndet på kontinentala var ganska högt) och framför allt en bättre komfort. Jag upprepar, den enda anledningen till att jag inte går med en ny uppsättning Continental (jag tycker att designen av den nya CSC6 är helt vacker) är bara baserad på buller / komfortnivå.
Kommenterat den: 2020-08-04
Fick 90% av föraren till en Mercedes Benz ML350 (265/45 R20 W) på en kombination av vägar i 23500 spännande mil.
Jag hade en ny uppsättning SportContact2-däck monterade på min ML350 Sport (Diesel) 2011 för 3 år sedan. De har gått 23500 mil och har förat familjen från Storbritannien över hela Europa (1800 mil vardera fullastad!) Till södra Spanien två gånger. Vägbuller är bra, greppet - ja, jag har aldrig haft några problem än någonsin - utom kanske på lerig mark men då sparkar AWD in och det är allt bra. Jag håller på att byta dem, garaget har aldrig sett däck på en fyrhjulsdrift slitage så jämnt och för att vara ärlig är jag inte bra på att kontrollera trycket. Jag skrev till Continental för att fråga vilket däck de rekommenderade nu - deras svar var att eftersom SportContact2 var designad för ML som fortfarande var deras nuvarande rekommendation. Det enda klagomålet är att dessa däck är ganska dyra - nästan dubbelt så höga som ett mellandäck som verkar fungera bra,
Kommenterat den: 2020-05-17
Fick 67% av föraren till en Mercedes Benz C250 CGI Kombi (245/40 R18 W) på en kombination av vägar i 5600 genomsnittliga mil.
däcken behöver nästan bytas ut vid 5600 mil med genomsnittlig körning.
Kommenterat den: 2020-02-06
Fick 87% av föraren till en Peugeot 206 (205/45 R16 V) på mestadels landsvägar i 30000 mil.
Det är det bästa däcket jag har placerat i min bil, men det är och av de dyraste däcken.
Kommenterat den: 2020-01-04
Fick 51% av föraren till en Mercedes Benz ML350 (225/45 R20 W) på en kombination av vägar i 3000 genomsnittliga mil.
Jag är säker på att dessa däck fungerar bra på anständiga vägar men jag köpte Continentals istället för Pirellis eftersom de tenderar att hålla längre. Bullret från dessa däck, särskilt på grova vägar eller betongvägar, är dock dövande. Jag skulle inte rekommendera det bara på grund av bullret ensamt.
Kommenterat den: 2020-08-15
Fick 80% av föraren till en Jaguar F Type coupe (225/45 R17 ) på mestadels landsvägar i 4660 genomsnittliga mil.
Fina däck, köp dem bara så att du gillar dem !.
Kommenterat den: 2020-04-04
Fick 100% av föraren till en Bmw E60 M5 (275/30 R19 ) på mestadels stadsvägar i 65 lättsamma mil.
hey killar och gals där ute däck shopping, jag hade alla däckmärken där ute de senaste 30 åren, dessa sportkontakter 2 kom med min 2008 bmw 550i M-sport från fabrik, inget vägbuller, greppet är bra, styrningen känns lättare då de flesta däck. När dessa försvann 65 000 km senare sålde jag min bil och köpte några billiga nya däck som heter Zenna Argus Uhp och Omg värsta misstaget någonsin, snabbare blev bilen högre och brummen fick, såg ut 2 storlekar större på grund av tjocklek på däck, kändes som jag hade ingen servostyrning, lång historia jag skulle köpa Contis igen över alla däck igen !!! hoppas detta hjälpte till att betala priset men åh !!.
Kommenterat den: 2020-03-15
Fick 70% av föraren till en Audi (205/55 R16 V) på en kombination av vägar i 30000 lättgående mil.
Det är ett bra men bullrigt däck. Jag hade aldrig problem i vått eftersom det alltid gav mig en stabil känsla. När de varma gav de alltid och en utmärkt känsla. Varade mindre än mina tidigare Potenzas (70.000 km) men 48.000 km är rättvist. Fronterna är nu 3 mm men mycket farliga. Rears nästan nya !.
Kommenterat den: 2020-02-02
Fick 66% av föraren till en Ford Focus (205/55 R16 ) på en kombination av vägar i 5000 livliga mil.
Bra däck verkligen men på framsidan är det som att ta bort servostyrningen. Bra för sportbilar är jag säker men för den här bilen inte onödig. Normalt slitage skulle inte säga att de var bekväma men de är vad de är. Om du inte kör en prestationsbil skulle jag inte bry mig om dessa.
Kommenterat den: 2020-01-14
Fick 34% av föraren till en Volkswagen jetta 2009 1.6 MPI (205/55 R16 ) på mestadels motorvägar i 1000 genomsnittliga mil.
Däck gör så buller att det bara rekommenderas för skrot. Används på VW Jetta Kan inte ge betyg för slitage som endast används för 1000 miles.
Kommenterat den: 2020-09-29
Fick 91% av föraren till en Ford Focus mk2 (205/55 R16 V) på mestadels motorvägar i 0 genomsnittliga mil.
mycket bra däck till slutet (1: a gången 78.000 km och 2: a gången 82.000 km mestadels på motorvägen.
Kommenterat den: 2020-06-02
Fick 59% av föraren till en Skoda Octavia (205/55 R16 ) på mestadels motorvägar i 20 genomsnittliga mil.
Inte ett dåligt däck men verkligen inte bra ett. det grundläggande problemet är att efter de första 10 000 km försämras greppet snabbt och jag är verkligen inte en aggressiv förare.
Kommenterat den: 2020-08-01
Fick 81% av föraren till en Bmw 3-serie (205/55 R16 ) på mestadels stadsvägar i 6800 genomsnittliga mil.
Fantastiska sommardäck! Körde med dem i 2 år nu (från helt nya) som fronter - ett nöje att köra! Överlägset de bästa däcken! Min BMW brukade gå först i skarpa svängar när den var våt - inte med de på ... de bakre gliderna, men fronten håller på! KÖPER IGEN 10/10 !.
Kommenterat den: 2020-08-03
Fick 54% av föraren till en Skoda Octavia VRS (245/40 R18 W) på en kombination av vägar i 10000 genomsnittliga mil.
Ärvde dessa däck med en nästan ny bil. Fronterna är nere på 3 mm efter 10 km. Jag kommer inte att ersätta med med samma när tiden är inne.
Kommenterat den: 2020-05-01
Fick 94% av föraren till en Chevrolet aveo (225/45 R17 ) på mestadels stadsvägar i 40000 lätthanterliga mil.
Jag tyckte att det här är ett bra däck, jag har använt det i cirka 40000 mil. Asfalterade vägar är dragkraften väldigt bra, i våt eller torr. Byt mina första framhjul efter två år. Eftersom någon sticker den med en kniv eller en skruvmejsel från sidan. Jag tror att de tenderar att göra en kriminell verksamhet. Men tack och lov exploderar inte däcket. Jag vet att den är dyr och något sliten ganska snabbt, men värt vartenda öre. Jag känner mig sparar att resa med dessa däck.
Kommenterat den: 2020-03-06
Fick 50% av föraren till en Skoda Octavia vRS (225/40 R18 W) på mestadels motorvägar i 26000 lätthanterliga mil.
Fruktansvärt däck, men det är vad bilen kom med. Slitna ut på 14K miles fram och 26K miles på baksidan trots många miles av rak linje körning med en korrekt inriktad bil. En gång ner till 3-4 mm blir outhärdligt bullriga på fel vägyta. Vått grepp när det var nytt var utmärkt, men så är det många andra däck där ute. Har bytt till PS3 och skillnaden är natt och dag på den här bilen. Halva slitaget för samma körsträcka på framsidan. Kunde inte rekommendera detta CSC2-däck till någon.
Kommenterat den: 2020-02-13
Fick 53% av föraren till en Ford (235/40 R18 ) på en kombination av vägar i 8000 genomsnittliga mil.
Endast 8000 miles av körfält i min 2009 mondeo tdci och de främre däcken är på gränsen. Mycket besviken över hur snabbt däcken slits ut. Jag kommer inte att köpa dessa igen.
Kommenterat den: 2020-01-19
Fick 79% av föraren till en Bmw 320 (235/35 R19 W) på mestadels motorvägar i 30000 livliga mil.
Hade dessa på framsidan av en bakhjulsdriven bil så de kunde inte få en ordentlig känsla för dem men de presterade bra på framsidan. Efter 30 000 mil hade de fortfarande 4 mm kvar så väl imponerade men de var tvungna att gå av på grund av ojämnt slitage (bilens inriktningsfel, inte däcken). De utvecklade också sprickor i slitbanan men detta beror troligen på däckens ålder eftersom de var 7 år när de lossnade. Medan jag är på bilen kan jag inte fel, greppet var bra under alla förhållanden. Avbröts nu i den här storleken men jag skulle definitivt använda Continental-däck igen baserat bara på greppet.
Kommenterat den: 2020-04-16
Fick 77% av föraren till en Vauxhall Corsa vxr (225/35 R18 ) på en kombination av vägar i 3000 livliga mil.
allt detta var standard på bil när de köptes nytt, och jag uppskattar inte kontinentalt eftersom de är en anständig däcktillverkare. grepp: jag hittade med rätt däcktryck för situationen att de är ett bra däcktork och i vått, med detta är det samma i hörnet. körsträcka: anständiga mil per gallon med rätt tryck. slitage: jag vet att de är utformade för att vara ett mjukt sportdäck, men hade dessa nu några tusen mil upp och ner på motorvägen tillsammans med lite livlig körning och jag kan säga att slitaget på dem är minimalt. im kommer att ge däcket totalt 8/10 jämfört med sina konkurrenter.
Kommenterat den: 2020-04-17
Fick 71% av föraren till en Vauxhall Corsa vxr (225/35 R18 ) på mestadels stadsvägar i 15000 genomsnittliga mil.
FANTASTISKT I VÅTT OCH TORREN MEN BÄRSÄTTNINGEN är LÖJLIG.
Kommenterat den: 2020-04-25
Fick 92% av föraren till en Volkswagen Golf 6 GTI (225/40 R18 W) på mestadels landsvägar i 50000 lättgående mil.
Det är mycket bra däck.
Kommenterat den: 2020-09-12
Fick 86% av föraren till en Toyota Corolla verso (225/45 R17 ) på mestadels landsvägar i 32000 genomsnittliga mil.
Dessa försök är mycket bra i det torra och hanterar vridmomentet bra men gör löst grepp i det våta inte lika gods som Michelins bilen kom med.
Kommenterat den: 2020-06-30
Fick 63% av föraren till en Skoda Fabia 1.4TDi (205/45 R16 W) på en kombination av vägar i 32000 lättgående mil.
Kom som OE på min Fabia Estate, varade bara besviken 16k på framsidan. Bara bytte bakom efter 32k, ner till 3mm, men inget spår kvar på våta vägar, så bestämde att det var dags för en förändring. Verkar ganska bra på sommaren men i snö inget grepp alls.
Kommenterat den: 2020-06-10
Fick 39% av föraren till en Ford Mondeo TDCI (235/45 R18 W) på mestadels stadsvägar i 13 lättsamma mil.
Monterad som standard på min 2013 Mondeo TDCI Titanium X Estate och sliten på 13.000 miles. Spårar som om det inte finns någon morgondag.Mycket bullrig..Inte imponerad alls.
Kommenterat den: 2020-06-02
Fick 60% av föraren till en Skoda Octavia (225/45 R17 ) på en kombination av vägar i 25000 livliga mil.
genomsnittlig prestanda med genomsnittlig hållbarhet. däcken kom med bilen från fabriken ... efter 25 km långt gick vått grepp dramatiskt sämre.
Kommenterat den: 2020-05-06
Fick 44% av föraren till en Skoda Superb II kombi 2.0 tdi cr (225/40 R18 W) på en kombination av vägar i 2000 livliga mil.
Visst de mest bullriga däcken på marknaden. De är originalutrustningen på min Skoda Superb Elegance DSG Estate och är fronten på mycket sliten på bara 8500 miles. Jag tycker att de oacceptabelt är bullriga på allt annat än de jämnaste vägytorna och kan inte vänta med att byta dem till antingen Michelins eller Goodyears.
Kommenterat den: 2020-04-23
Fick 93% av föraren till en Bmw 320D M Sport (255/40 R17 W) på en kombination av vägar i 8500 livliga mil.
Runflats på baksidan av BMW M-Sport Excellent i både våt och torr. Mycket förutsägbar överlämning. Dessa ersatte Bridgestone Potenzas och de har höjt den roliga nivån. Hörn som på skenor. 8500 har inte ens tagit 1 mm av slitbanan = djup ännu. Jag skulle definitivt köpa dem igen.
Kommenterat den: 2020-03-06
Fick 96% av föraren till en Bmw 535d M Sport (245/35 R20 W) på mestadels stadsvägar i 28000 genomsnittliga mil.
Monterade dem på framsidan av min bil vid 68k ersatte dem vid 96k, de var tvungna att bytas ut på grund av inre däckslitage och jag hade fortfarande 3mm på vissa ställen. Det inre däckslitaget är mitt fel på grund av geometrin och jag måste rymma 20-talet. Utmärkt i torrt och vått och har verkligen hållit bra, och det mesta av körningen har varit i och runt staden. Jag vet att min bil är bakhjulsdriven men jag sparkar fortfarande ut 275 hk och det här är en tung diesel. Jag har haft samma däck bak men 275/30/20 och de varade 20k också.
Kommenterat den: 2020-02-26
Fick 51% av föraren till en Skoda Octavia vRS (225/40 R18 W) på en kombination av vägar i 3500 livliga mil.
Efter att ha köpt en helt ny bil kom de monterade som standard, torrt grepp var fantastiskt tack vare hur mjuka däcken är. Den nedre sidan av detta är fruktansvärt däckslitage. Efter bara 3500 livliga mil var de nere på 2 mm. Andra ägare av samma bil har upplevt samma problem, en rapporterade att däcken varnade för markören efter bara 1800 mil !! Skulle aldrig röra kontinentalt igen. Sedan jag ersatte med bra år har jag gjort dubbelt så mycket körsträcka och har bara använt 1 mm slitbana.
Kommenterat den: 2020-02-25
Fick 59% av föraren till en Skoda Octavia vRS (225/40 R18 ) på en kombination av vägar i 3500 genomsnittliga mil.
Dessa har anständigt grepp i det torra men jag tyckte inte att greppet i det våta var lika bra som andra däck jag har använt. Slitaget är fruktansvärt, mitt fram är på 3mm efter bara 3500 miles. Slitaget är jämnt och bilen har inte
Kommenterat den: 2020-01-29
Fick 50% av föraren till en Alfa romeo 1.9 JTD M (225/50 R17 W) på en kombination av vägar i 1500 genomsnittliga mil.
Köpte dessa inte så länge sedan och jag är mycket besviken över dessa. De är de bullrigaste däcken jag någonsin har stött på. Jag trodde till och med att däckplatsen av misstag har lagt vinter- eller alla väderdäck eftersom de vanligtvis är ganska bullriga men noper. Kommer aldrig att köpa det här märket igen.
Kommenterat den: 2020-07-22
Fick 56% av föraren till en Volkswagen Golf (205/55 R16 V) på en kombination av vägar i 21000 mil i genomsnitt.
Ett bra däck med bra hantering både torrt och vått, lite vacklande och mjukt på gränserna, inte särskilt direkt svar i svängar och de kände sig lite långsamma när de svarade på hjulrörelser men inga stora problem. Acceptabel / bra komfort och ljudnivå men jag har haft bekvämare däck än detta. Dåligt slitage, varade cirka 34000 km på min VW Golf TSI 122 2011, inte extremt dåligt men jag tror att lågt slitage är typiskt kontinentalt. Jag bytte till Continental Premium Contact 5 och de är lite bättre på alla sätt utom i slitage som är mycket dåligt.
Kommenterat den: 2020-08-23
Fick 60% av föraren till en Ford Fiesta (195/45 R16 V) på en kombination av vägar i 29000 genomsnittliga mil.
Dessa var standardmontering på vår 1.4 TDCi Fiesta Titanium när den var ny. Jag fick två av dem bytas ut mot Sport Contact 3 efter att ha skadat en när jag träffade en grophål (jag tycker åtminstone att ha lika slitna däck / samma typ av däck på vardera sidan av bilen). Bra poäng: De två som återstod lyckades hålla 29'000 miles (inklusive att rotera från framhjulen till bakhjulen). Greppet i både torra och våta förhållanden var fantastiskt under alla förhållanden och det fanns aldrig något problem med dragkraft (utom i snö / isiga förhållanden som är förståeligt - under styrning framåt och överstyrning på baksida). Feedback var också bra, även om Sportkontakter 3 när de flyttades till framhjulen definitivt hade kanten vad gäller grepp och feedback. Dåliga poäng: Definitivt inte ett bekvämt däck. Mycket mycket bullriga! Och ännu värre på grova vägytor som i värsta fall ledde till vibrationer i bilen. De blev ännu värre när de närmade sig 3 mm-märket. Sammantaget men definitivt ett bra "sportigt" däck, men inte lika bra som Sport Contact 3. Jag kände alltid att de verkligen var bortkastade på en Fiesta med bara en liten dieselmotor med en 0-60 mph-tid på 15 sekunder. Jag har bytt ut alla fyra däck med Good Year Efficient Grips (som verkar mycket mer lämpliga för en bil som denna) och vilken förändring som har varit när det gäller vägbuller med en liten förbättring av körkomforten (kommer att skriva en separat recension av dessa). men inte lika bra som Sport Contact 3. Jag kände alltid att de var lite bortkastade på en Fiesta med bara en liten dieselmotor med en 0-60 mph tid på 15 sekunder.
Kommenterat den: 2020-08-27
Fick 47% av föraren till en Volkswagen Golf Mk6 (225/40 R18 W) på en kombination av vägar i 8500 genomsnittliga mil.
Riktigt dåligt slitage, lyckades bara 8500 mil innan jag hade bytt dem 3 mm. Min körstil är ganska genomsnittlig. Jag brukar inte köra den för hårt så ofta. Prestanda var ok.
Kommenterat den: 2020-09-15
Fick 63% av föraren till en Volkswagen GTi Mk6 (225/40 R18 W) på mestadels motorvägar i 22370 genomsnittliga mil.
Gjorde 36 000 km på dessa däck. Lysande torrt grepp - var försiktig i det våta (även på grund av vridmomentet från bilen) .. håller bra i böjningar, men glider för mycket om du använder startkontroll (eller till och med tar fart snabbt när däcken blev äldre). Jag skulle inte rekommendera det på grund av mycket snabbt slitage. Hade också 2 däck med utbuktningar i. Uppgraderad till Toyo Proxes C1S och förvånad över hur högljudd Conti var.
Kommenterat den: 2020-08-01
Fick 99% av föraren till en Bmw 118d M Sport (225/45 R17 W) på mestadels motorvägar i 16000 mil i genomsnitt.
Köpte dessa när jag hade täckt 78.000 miles och bilen är nu på 94.000 miles och de är nere till ca 6.4mm. Även om de är på framsidan av en bakhjulsdriven bil, men med den här hastigheten ser jag på minst 30k och maximalt över 40k användning från dessa däck som vid 130 quid monterade i RFT är utmärkt valuta för pengarna. Torrt och vått grepp fantastiskt, mycket progressivt och bekvämt. Kommer att köpa dessa igen.
Kommenterat den: 2020-07-14
Fick 86% av föraren till en Skoda Fabia vRS (205/40 R17 W) på en kombination av vägar i 14000 mil.
Bra däck, förvånad över hur länge de varade med tanke på att de också användes på banan.
Kommenterat den: 2020-06-23
Fick 65% av föraren till en Volkswagen Jetta 1.4TSi 170Sport (205/55 R16 R) på en kombination av vägar i 20 lättgående mil.
Jag har dessa däck på min VW Jetta och de är de bullrigaste däcken jag någonsin har hört. Det är omöjligt att lyssna på radio eller hålla en konversation i bilen. Jag skulle ALDRIG köpa dessa däck igen.
Kommenterat den: 2020-06-13
Fick 69% av föraren till en Skoda Octavia vRS (225/40 R18 V) på en kombination av vägar i 10000 genomsnittliga mil.
Bär för snabbt - behöver bytas vid 10.000 miles.
Kommenterat den: 2020-06-03
Fick 52% av föraren till en Saab Automobile 9 3 Vector cabriolet 150 (225/45 R17 W) på en kombination av vägar i 15 lättgående mil.
Kom standard på bilen. Extremt dålig körsträcka, inte särskilt tyst eller bekvämt och mycket dyrt att byta ut i förhållande till andra premiummärken. Acceptabelt snarare än anmärkningsvärt prestanda vid användning. Slutsats: Mycket dåligt värde främst på grund av överdrivet slitage och högt pris. Andra premiummärken erbjuder bättre körsträcka och prestanda för mindre pengar.
Kommenterat den: 2020-04-25
Fick 100% av föraren till en Bmw 535d M Sport (275/30 R20 ) på en kombination av vägar i 20000 livliga mil.
Jag bryr mig inte vad de tidigare recensionerna har sagt om dessa däck, de är lysande med stora B. På en bil som sparkar ut 275 hk och är bakhjulsdrift har de hållit 20k. De är utmärkta i det torra och erbjuder mycket grepp, i det våta har de varit supergreppiga och har aldrig svikit mig. Nu kan jag köra och veta hur jag ska skjuta bilen utan att hamna i ett dike, och om någon har hamnat i ett dike, bra det bättre än en låda. Lär dig hur du kör till vägförhållandena och till dina bilers möjligheter, annars håll dina recensioner i serietidningen. Dessa däck är så bra att jag har lagt på en annan uppsättning och fronterna har fortfarande cirka 3 mm på sig.
Kommenterat den: 2020-03-26
Fick 97% av föraren till en Bmw 118d M Sport (225/45 R17 V) på mestadels motorvägar i 12000 genomsnittliga mil.
Detta däck även i RFT är fantastiskt 12k in och ner till 6mm runt på fronten torrt grepp är utmärkt vått grepp är utmärkt.
Kommenterat den: 2020-03-24
Fick 50% av föraren till en Saab Automobile 9 3 Vector cabriolet 150 (225/45 R17 W) på mestadels stadsvägar i 11000 genomsnittliga mil.
skulle inte köpa detta igen, behöver redan bytas.
Kommenterat den: 2020-02-28
Fick 90% av föraren till en Renault Clio III dci 106 (195/50 R16 V) på mestadels landsvägar i 12000 livliga mil.
Ett anmärkningsvärt däck, inte billigt men bättre än något annat jag har provat tidigare. De är väldigt starka inom alla områden, jag tyckte om att de användes när jag köpte bilen och monterade samma igen. En annan upplevelse, de var fantastiska på torr i slutet av sitt liv och fortfarande mycket bra när de var nya men mer lugnande under andra förhållanden. De ger en bra känsla, jag önskar att servostyrningen gjorde detsamma. Bra för bränsleekonomi, särskilt när det används, utmärkt för slitage, den bakre varade 45000 miles och fronten ungefär hälften så mycket. En allroundare som inte är rädd för att bli pressad då och då.
Kommenterat den: 2020-02-19
Fick 61% av föraren till en Volkswagen Scirocco 1,4 TSI 160hk (235/40 R18 W) på mestadels landsvägar i 20000 livliga mil.
Däck hade bra grepp när det var nytt, men slits ut för snabbt på bara 7000 km. Vått grepp är genomsnittligt. Trots deras slitbanestorlek förloras grepp även i andra växeln. Bilen är 240 hk på framhjulen.
Kommenterat den: 2020-02-15
Fick 40% av föraren till en Mercedes Benz ML (225/45 R17 ) på mestadels stadsvägar i 24000 mil som går lätt.
Jag fick dessa på en ny Merc ML300 som nu är 3 år gammal och har gjort bara 24000 miles. Främre har nu haft 6 däck på och 2 har tvingats bytas på grund av sidoväggsbultar. Min sista ML hade Bridgestones på och de var så mycket bättre. Jag kör inte snabbt eller missbrukar däck men på över £ 250 vardera anser jag att dessa däck är mycket dåliga och min åsikt är att de helt enkelt inte är tillräckligt bra för bilen. Jag har fått nog av dem och nästa gång går jag till en annan däckleverantör.
Kommenterat den: 2020-01-28
Fick 96% av föraren till en Ford S Max Titanium X Sport (235/45 R18 W) på en kombination av vägar i 12000 livliga mil.
Jag är på 25000 miles. Jag har precis bytt ut de tidigare SC 2 på framsidan med samma igen. De har varat runt 12000 miles vilket för en 2 ton S-Max med 200 hk inte är dåligt. (samma körsträcka fabriken Michelins varade) Dessa däck tog av där ned till slitbanans slitindikatorer men torrt grepp var bra och vått vädergrepp inte besviken. Jag fick ingen spårning alls. Jag har dessa runt nu och det är en mycket bättre bil än på original Michelins. Det här är fantastiska däck.
Kommenterat den: 2020-01-08
Fick 57% av föraren till en Skoda Superb II kombi 2.0 tdi cr (225/40 R18 W) på mestadels motorvägar i 25000 lättgående mil.
Däcken som levererades med bilen är fantastiska artister MEN efter endast 15 000 är de på eller över gränsen. Det här är mycket dåligt slitage, jag har haft två uppsättningar kontinentala hittills och jag kommer inte att köpa dem igen. Jag är van vid att däck som varar ungefär dubbelt så att de tredublar miles, så det tillför en hel del kostnad per mil vid dessa är inte billiga däck. MPG är utmärkt med Skoda 170Bhp-motorn, men alla fördelar här går förlorade på grund av däcken till 500 £ Plus för 4.
Kommenterat den: 2020-04-17
Fick 86% av föraren till en Volkswagen GTi Mk6 (225/40 R18 ) på mestadels landsvägar i 25000 spridda mil.
Vilket strålande däck. skulle rekommendera det till vem som helst, det enda jag tyckte var att däcket slits ut för snabbt.
Kommenterat den: 2020-04-25
Fick 66% av föraren till en Mg ZR 115 TD (205/45 R17 ) på mestadels landsvägar i 18000 mil.
Sportkontakten 2 ger ett enastående grepp i vått och torrt, men spårvagnsfodret är fruktansvärt när trycket är rätt och när trycket är ett par psi låg dyker de överallt utan någon varning eller provokation. De tappar också greppet när temperaturen sjunker.
Kommenterat den: 2020-06-22
Fick 64% av föraren till en Bmw 330d SE (225/45 R17 ) på mestadels stadsvägar i 38000 genomsnittliga mil.
dessa har varat 38.000 mil på en tung BMW 330diesel, (de är inte helt slitna, men jag vill ha nya innan vintern) de spårvagnslinjen som inget annat däck jag har använt, av den anledningen ska jag inte köpa dem igen , de är också på den bullriga sidan.
Kommenterat den: 2020-08-30
Fick 67% av föraren till en Ford Mondeo (235/40 R18 W) på en kombination av vägar i 24000 mil i genomsnitt.
Jag har precis bytt ut de främre två kontinenterna på min 1,8 tdci Ford Mondeo efter att ha täckt 24 000 miles. Detta var över en jämn blandning av stad och motorvägskörning och inkluderade en 12.000 mils rotation från fram till bak. Prestationsmässigt är däcken lysande. Att vara en 1,8 derv trodde jag inte att däcken verkligen skulle skjutas till sin gräns, men de ger vad som verkar vara oändliga mängder grepp när de slängs runt på körfält. I det våta är de lika bra, vilket ger rikligt med feedback så att du vet när du når gränsen. Tyvärr lider komforten, Continentals spårvagnslinje fruktansvärt, de ger också en irriterande mängd däckbrus i hög hastighet. Jag har bytt ut de två främre däcken mot Falken FK453 eftersom jag inte kunde motivera att spendera £ 200 per hörn på däck så nära jul. Eftersom Falkens var £ 70 billigare vardera trodde jag att resan skulle drabbas avsevärt men strax efter 100 mil med Falkens har jag märkt en mjukare åktur, mindre vrål och att spårvagnsfodret nästan har försvunnit. Jag är också 140 £ bättre. Sammantaget är Continentals imponerande däck, men de slösas bort på en diesel Mondeo och är mycket mer lämpade för din prestanda i slutet av spektrumet.
Kommenterat den: 2020-08-02
Fick 77% av föraren till en Skoda Octavia (225/45 R17 ) på en kombination av i 34 genomsnittliga mil.
34.000 miles och uppskatta ytterligare 3-4 tusen innan du byter. Generellt sett mycket bra. Men - åh så bullriga! Om däcken kunde tystas utan prestandaförlust eller slitage skulle de vara perfekta; som det är - jag letar efter ett däck med liknande prestanda men tystare.
Kommenterat den: 2020-08-27
Fick 97% av föraren till en Bmw 535d M Sport (275/30 R20 W) på en kombination av vägar i 18000 livliga mil.
Dessa har hittills pågått 18 000 huvudsakligen blandade stads- och motorvägskörningar. Min bil sparkar ut cirka 270 hk och jag har 20 tum legeringar. När dessa däck sattes på spårhjulet justerades etc till rätt specifikation för bilen eftersom jag ville undvika ojämnt däckslitage. Hittills måste jag säga att dessa har varit lysande överlägset de längst slitna däcken jag har haft på någon av mina bilar. Jag var orolig med 20 tums däck eftersom de kostade nästan 300 pund och jag har hört att de inte håller länge. Tja, om du kör som en twat för det mesta, har din bil sänkt till den dumma extrem, kör den som om du stal den då ja de kommer att förgås på nästan ingen tid. Men om du sköter din bil och fälgar och kör förnuftigt så ja och kan dessa däck hålla. Jag har ca 5 mm på framsidan och bakarna är nere till ca 4 mm, hanteringen i det torra är så bra som det kan bli men i vått har dessa däck varit fantastiska och erbjuder massor av grepp utan att bli dumt. Jag vill göra en ny karta för att öka kraften till 310 hk och då bör saker och ting bli intressanta. Jag ska definitivt få en ny uppsättning.
Kommenterat den: 2020-08-04
Fick 79% av föraren till en Skoda (205/55 R16 V) på en kombination av vägar i 37000 genomsnittliga mil.
Dessa var standardmontering på en Skoda Superb 1.4 tsi. Mycket bra liv totalt sett att ha täckt över 37.000 miles innan du behöver byta fronter efter att ha träffat ett djupt grythål. (Front och rears bytte 20.000 miles). Jag tenderar att accelerera blygsamt och planera framåt och syftar till att minska belastningen på bilen som helhet. Bra grepp i det torra med till synes lite behov av att korrigera styringången mitt i hörnet. Våt väderprestanda lite sämre fortfarande ganska bra. Positivt överraskad med feedbacken så att jag vet vad fronten gör hela tiden. Mycket jämnt slitage på alla 4 däck. Däckbuller och vrål verkar lite för högt över många olika ytor och tröttsamt på längre motorvägar 200 mil. Sammantaget är det ett däck som passar de lägre (122ps) Skoda Superb ganska bra. Lång däcklivslängd mycket bra feedback och torrt väder. Bra komfort men kan vara lite bullriga.
Kommenterat den: 2020-09-19
Fick 80% av föraren till en Volkswagen Golf 1.9 Tdi (225/45 R17 ) på en kombination av vägar i 41000 genomsnittliga mil.
Jag har liten erfarenhet av andra däck, men jag gillar verkligen känslan av att köra min golf i de här däcken, både i vått och torrt. Däcken har roterat 65.000 km var 20.000 km, så jag är nöjd med mitt val, jag kommer förmodligen köpa en ny uppsättning till min bil.
Kommenterat den: 2020-09-10
Fick 61% av föraren till en Skoda Octavia vRS (225/40 R18 ) på mestadels landsvägar i 9000 livliga mil.
hade dessa som standardmontering på mina vrs, varade bara 9000 miles på fronterna, även om tidigare vrs kom med dunlop sport maxx som bara gjorde 8k på framsidan, de är ganska bra när de är nya till halv slitna men verkligen börjar förlora prestanda en gång utöver det, kör nu michellin pilot sport 3 mycket bra hittills men fortfarande nytt, kommer att se hur de utvecklas.
Kommenterat den: 2020-08-31
Fick 70% av föraren till en Skoda Octavia (205/55 R16 ) på mestadels motorvägar i 34000 genomsnittliga mil.
Även om ett bra däck för grepp i torrt och vått och varade bra skulle bullret skjuta mig att köpa dessa igen. Konstant högt gnällande / brum när det är i fart. Verkligen förstör en lång resa. Många skulle returnera dem till skillnad från mig som dåraktigt trodde att de skulle bli bättre med slitage !.
Kommenterat den: 2020-08-29
Fick 76% av föraren till en Ford Focus ST (225/45 R17 ) på en kombination av vägar i 15000 livliga mil.
Om du får dessa och de är nyligen gjorda, var medveten om att de under de första 5 000 km är mycket, väldigt mjuka och har utmärkt grepp. Du märker verkligen att prestanda sjunker efter detta men de är fortfarande bra. Var noga med att rotera fram och tillbaka vid 2500 km, sedan igen vid 5.000 km, särskilt om en FWD-bil. De kommer att hålla dig dubbelt så länge om du gör det. Det gjorde jag inte och fick bara 20 000 km framifrån, men över 30 000 km bakifrån. Fram till uppvärmning (5-10 minuter), som många prestandadäck, känns det som att däcken är fulla av stötar, men det går bort. Ganska bullrigt på mycket grov bitumen när det är nytt, inte så mycket efter 10 000 km. Jag skulle få dem igen, särskilt eftersom priset har sjunkit sedan det ersattes.
Kommenterat den: 2020-08-26
Fick 56% av föraren till en Ford Focus C Max (205/55 R16 V) på en kombination av vägar i 25000 genomsnittliga mil.
Fick bara 23000 mil innan de slog ner till 3 mm. I det här skedet blev de ganska läskiga i vått väder. Greppet i både vått och torrt är bra, men på 10.000 mils scenen såg däcken ganska slitna ut och jag kör inte bilen hårt. Du känner också varje enskild vibration genom ratten.
Kommenterat den: 2020-08-21
Fick 84% av föraren till en Ford Focus ST (225/40 R18 ) på mestadels stadsvägar i 21000 livliga mil.
Över 33 800 km med originaldäck med mycket livlig körning på en Ford XR5 (ST) i Sydney. Jag byter ut två däck imorgon så jag berättar hur länge de andra två håller. Kommer antagligen att ersättas med Contact 3 men jag skulle definitivt rekommendera Contact 2 ...
Kommenterat den: 2020-08-13
Fick 43% av föraren till en Ford Fiesta (195/45 R16 ) på mestadels motorvägar i 8500 genomsnittliga mil.
Inte bra sätt att mjuka håller inte länge 8500 motorväg mil.
Kommenterat den: 2020-07-31
Fick 37% av föraren till en Bmw 535d M Sport (225/45 R17 ) på en kombination av vägar i 4500 livliga mil.
För dyr. Bär löjligt snabbt. Min bil är nästan 300 hk. Den möjliga MPG som föreslagits av BMW är 42 ~ och jag är för närvarande i genomsnitt 38. Jag blandar runt stan och motorvägskörning. Mina hjul är ganska stora (275-30-19) så vägljud förväntas mer men för ett så dyrt däck är det löjligt. Däcken har hållits (och nej jag skojar INTE) 4500 miles från HELT till 1,6 mm. Jag är förskräckt. Jag har nyligen bytt till Vredestein Sessenta Ultrac. Wow. Jag antog att en relativt högdriven vridmomentdiesel kommer att snurra upp i det våta, naturligtvis. Men det gör det aldrig nu, som alltid tidigare på kontot från stående start. Inte bara det, men känslan av styrningen höjs kraftigt. Det har förvånat mig hur dåliga dessa däck är. Det kan bara vara den här storleken eller ett dåligt par men jag hade bytt alla fyra hörnen på en gång, mina framhjul är 6 mm breda. Jag hamrar bilen ibland men jag tävlar inte i en stor 5-serie. Mitt råd speciellt om detta storlek däck, inte betala över £ 280 per hörn när du kan få Vredesteins för £ 165 vardera från www.clickontyres.com.
Kommenterat den: 2020-07-13
Fick 97% av föraren till en Ford S Max Titanium X Sport (235/45 R18 W) på en kombination av vägar i 2000 livliga mil.
Dessa däck har ersatt Michelin HP på min S-Max Titanium X Sport. Michelinerna vid 3 mm hade blivit dödliga i det våta men var ok från nya / På det senaste kraftiga regnet / översvämmade vägarna har kontinenterna varit mycket säkra. de är tystare också. I det torra skulle Michelins lätt snurra under en snabb dragning men kontinenterna gör det inte. Det finns också ett mycket djupare fälgskydd på dessa däck. Kan inte riktigt kommentera slitage men dessa är bra för en 240bhp "Sports Activity Vehicle", önskar att det hade varit på dessa från nya !.
Kommenterat den: 2020-06-14
Fick 70% av föraren till en Peugeot 308CC (225/45 R17 ) på mestadels stadsvägar i 15000 lättsamma mil.
Har dessa på min 308CC, bara varat 15.000 miles och jag är inte en snabbköpare !!.
Kommenterat den: 2020-06-08
Fick 64% av föraren till en Audi A3 2.0 TDI 140 (225/45 R17 ) på mestadels stadsvägar i 21000 genomsnittliga mil.
Det här var fabriksdäcken på min Audi A3. Varade bara 21 mil med genomsnittlig körning i Kalifornien.
Kommenterat den: 2020-05-30
Fick 70% av föraren till en Skoda Octavia (205/55 R16 V) på mestadels motorvägar i 50000 genomsnittliga mil.
Jag har dessa däck på en Skoda Octavia-egendom och jag har precis bytt framdäck på 51000 miles som de var vid slitageblocken. De bakre däcken byttes cirka 45000 mil med cirka 3,5 mm slitbana kvar på grund av en punktering i ett däck. De är ett bra allrounddäck, mycket bättre än Bridgestones på min tidigare Octavia. Jag tvekade inte att köpa Conti sport contact 2 igen.
Kommenterat den: 2020-05-09
Fick 59% av föraren till en Porsche (205/50 R17 W) på mestadels stadsvägar i 5000 genomsnittliga mil.
Snyggt däck med utmärkt grepp. Jag hade tidigare Bridge Stone SO2-däck på baksidan av min 2.5 Boxster, men trodde att bara varar 8000 miles var dåligt för ett premiumdäck! Den här gången gick jag för Continental Sport Contact 2-däck ........ åh kära !! Jag kör min bil försiktigt och har bara gått 5000 mil sedan de monterades, och de är redan på slitindikatorerna. Inte glad!!! Inte på £ 150 per hörn! Jag upprätthåller alltid rätt tryck och har precis kontrollerat och justerat fyrhjulet. Är du inte säker på vilket däck du ska testa nästa som rekommenderas av Porsche och passar Boxster? Jag kan prova Michelin.
Kommenterat den: 2020-05-09
Fick 86% av föraren till en Skoda Suberb MkII (205/55 R16 V) på mestadels motorvägar i 70000 genomsnittliga mil.
70000 km på skoda superb, 60% motorvägskörning. Bra väghållning i vått och torrt liv under hela däcket. Ökande motorvägsvägar närmar sig slitstänger. Jag kör övre gränser för tryck, fram och bak rotation vid 30000 km.
Kommenterat den: 2020-04-11